Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київрада вирішила відселити мешканців «хрущовки» на вулиці Мілютенка, 23-А на Лісовому масиві та розпочати його реновацію, повідомляє пресслужба міськради.

Людям обіцяють нові квартири з площею, більшою на 50%, а також додаткову площу для пільговиків. Будинок, куди відселять мешканців, розташовано на перетині вулиць Мілютенка і Шолом-Алейхема. Зараз «Спецжитлофонд» будує там ЖК Forest.

«Цим рішенням ми створюємо істотно новий механізм реновації застарілого житлового фонду, який дасть можливість переселити багато мешканців Деснянського району столиці із проблемних будинків, – зазначають у міськраді. – Якщо реновація застарілого житлового фонду Лісового масиву пройде успішно, таку практику застосовуватимуть в межах усього міста Києва».

Фото: 24tv.ua

Санепідемстанція виявила у будинку на Мілютенка 39 патогенних видів грибків, деякі з них викликають онкозахворювання та інші хвороби. Рівень токсинів у повітрі перевищує норму в 13 разів. Крім того, аварійна будівля руйнувалася, обвалився один із балконів.

Ще наприкінці 2016 року муніципалітет повідомив, що будинок мають знести, а його жителів переселити. Жителі влаштовували акції протесту, вимагаючи пришвидшити вирішення проблеми. Вони заявляли ЗМІ, що з початку 1990-х років через грибок від раку та туберкульозу померли близько півсотні людей. «Хрущовку» називали «будинком-вбивцею».

«Ми всі носили фото своїх померлих дітей, людей. Кожен йшов зі своїм родичем і отак стояли біля КМДА із фотографією. Ми просили врятувати хоча б тих, хто залишився в будинку», – розповідала 5 каналу жителька будинку Марія Максимчук.

Фото: 24tv.ua

Мешканці нарікали, що для ремонту комунікацій у будинку потрібно було розбирати стіни.

«Лопнула труба, прорив десь якийсь – треба розбирати стіну. Якщо її не розібрати та не полагодити, по-грубому скажемо, тоді фекалії всі ці йдуть назовні стін», – повідомляла мешканка Ірина Гладка.

Люди відмовлялися від ремонту, який їм пропонував ЖЕК. Казали, що проблема з вентиляцією та комунікаціями надто серйозна, аби її можна було вирішити таким чином.

Фото: 24tv.ua

Фото обкладинки: Олег Терещенко, kp.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button