Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №3199 «Про внесення змін до Закону України “Про ринок електричної енергії». Про це повідомляє Green Post з посиланням на Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

У пояснювальній записці до документа вказується, що оновлення в законі мають на меті вирівняти дисбаланс в енергосистемі країни, що виник через розвиток галузі відновлювальних джерел енергії та знецінення атомної енергетики.

«Для вирішення цієї проблеми пропонується використати механізм стимулювання створення нових потужних споживачів електричної енергії, які будуть якнайменше впливати на баланс ОЕС України за рахунок сталого та прогнозованого споживання. Для таких нових споживачів пропонується надати можливість укладати довгострокові договори із виробниками електричної енергії, за окремою процедурою за рішенням Кабінету Міністрів України», — пояснюють автори проєкту.

Для цього пропонують надати Кабміну можливість встановлювати для підприємств обов’язковий продаж визначеного обсягу електричної енергії за довгостроковими (не менш, ніж п’ять років) двосторонніми договорами — на спеціальних електронних аукціонах і виключно кінцевим споживачам, які:

  • мають на меті створити нові об’єкти, чия сукупна проєктна потужність електроустановок складає 100 МВт та вище;
  • відрізняються сталим споживанням, прогнозованістю та мінімальним ризиком небалансу;
  • господарська діяльність яких (основний виробничий процес) не пов’язана з викидами парникових газів.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button