Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Після початку епідемії платформа короткострокового пошуку житла, якою користуються переважно мандрівники, почала просити гостей скористатися так званою послугою «картка доброти» – тобто надіслати грошові пожертви власникам помешкань, в яких вони зупинялись.  За словами прессекретаря Airbnb, вони мали б отримати 100% переведених через нову послугу коштів.

«Натхнені відновленням зв’язків, ми розробили нову функцію, яка б дозволила гостям надсилати віртуальну листівку із повідомленнями підтримки та мотивації колишнього хоста, який раніше подарував їм чудову гостинність. Якщо гості мають можливість зробити цей добровільний фінансовий внесок», – йдеться в повідомленні.

Однак користувачі сервісу швидко почали висловлювати свої обурення щодо пропозиції у Twitter, адже за їх словами, вони не розуміють чому підтримка хостів стає їх відповідальністю.

Так само обурились і хости, заявивши, що краще б компанія впровадила політику скасування бронювань на початку пандемії Covid-19, яка коштувала їм набагато більше грошей. У березні в Airbnb заявили, що компанія витратить 250 мільйонів доларів на відшкодування коштів за скасовані через карантин бронювання.

Ситуація з поверненнями дійсно стала проблемою для так званих мегахостів, що вклали гроші в десятки об’єктів нерухомості та для яких надання приміщень в оренду стало основним джерелом доходу. За даними аналітичного сайту AirDNA приблизно третина господарів Airbnb має понад 25 об’єктів нерухомості. Багато помешкань власники придбали за допомогою іпотечних кредитів

«Я не впевнений, що в цей час я робитиму внесок в іпотеку чергового будинку для когось», – з коментаря одного з користувачів Twitter.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button