Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нова робота британського стріт-арт художника Бенксі, присвячена коронавірусу, з’явилася у лондонському метро. На внутрішніх стінах одного з вагонів підземки з’явились кілька щурів: один використовує захисну маску як парашут; інший чхає зеленим слизом, який розтікається по вікну; ще один тримає у лапках пляшку з санітайзером.

Процес створення графіті записано на відео. Ролик починається із зображення людини зі спини, що схожа на працівника метрополітену, у захисному костюмі, що йде між потягів. Далі показано чоловіка у масці, який застібує захисний костюм, проходить повз турнікети з балоном, схожим на ємність для дезинфікуючої рідини, та прямує до майже порожнього вагона. Він одразу дістає трафарети щурів та починає малювати. Поодинокі пасажири розглядають його зі здивуванням.

Художник швидко малює щурів, а з балону розбризкує зелену фарбу. В якийсь момент він просить відійти одного з пасажирів в інший бік вагону, а на торцевій стіні вагону малює щура з санітайзером та графіті-напис, що розтікається по стіні. Він закінчує малювати, коли поїзд підходить до наступної станції. До вагону заходять пасажири, а чоловік йде на вихід.

В останньому кадрі на стіні тунелю видно напис: I get lockdown («Мене ізолюють»), а коли двері вагону зачиняються, з’являється інший напис but I get up again («Але я знову встаю»). Це — відсилка до пісні Tubthumping британского рок-гурту Chumbawamba, що починає грати в самому кінці. В оригіналі слова пісні звучать як I get knocked down, but I get up again («Мене збивають з ніг, але я знову встаю»). Поруч художник зобразив двох щурів, що знаходяться кожен зі свого боку дверей вагона.

Невдовзі в адміністрації метрополітену (TfL) повідомили, що оскільки графіті заборонені в метро, щурів Бенксі замалювали, натомість зазначили, що митцю хотіли б запропонувати намалювати нову версію роботи у «потрібному місці».

«Ми високо цінуємо бажання заохотити людей носити захисні маски», —також заявили в метрополітені, та уточнили, що більшість пасажирів так і робить.

Усі світлини: скріншоти з відео Бенксі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button