Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Грузія дозволить іноземцям-фрілансерам та тим, хто працює віддалено, лишатися в країні на більш тривалий термін. З такою ініціативою виступив прем’єр-міністр Грузії, повідомляє Аin.ua з посиланням на Georgia Today, а відповідне рішення ухвалила Координаційна рада уряду в рамках стратегії поступового відкриття країни. Спеціальні умови для в’їзду іноземних громадян з усіх країн світу, зокрема й українців, діятиме в разі дотримання ряду умов.

Перш за все, після прибуття на діджитал-намондів світу очікує 14-денна обсервація на території Грузії за власний кошт, потім вони мають залишатися в країні протягом не менше ніж шести місяців та мати медичну страховку на відповідний термін.

Щоб подати заявку на тривале проживання в Грузії, потрібно буде заповнити спеціальну форму та отримати попередній дозвіл на перетин кордону. Кандидат також має надати інформацію про свого роботодавця та підписати згоду на двотижневий карантин.

До розробки проєкту долучились Міністерство економіки та Національна туристична адміністрація, зараз він перебуває на фінальній стадії розробки, але запустити його обіцяють найближчим часом. Після цього почнеться бета-тестування нового режиму.

Обкладинка: Тбілісі, Грузія. Фото: Denis Arslanbekov / unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button