Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пізно увечері 19 липня на проспекті Гонгадзе, що на Виноградарі, двоє чоловіків напали на трьох темношкірих студентів, повідомляє пресслужба поліції Києва.

За даними правоохоронців, іноземні студенти чекали на таксі, коли до них почали чіплятися нетверезі молоді люди. Ініціатори конфлікту влаштували штовханину та стріляли зі зброї. Куля поцілила у лобове вікно таксі.

У поліції зазначають, що двоє нападників – чоловіки 1996 та 1997 років народження, з Рівненської області. Їх затримали і готуються повідомити підозру про скоєння злочинів, за які передбачено до чотирьох років позбавлення волі. Кримінальні справи порушили за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від расової належності).

Київ Оперативний повідомляє, що за словами постраждалих, на них напали через колір їхньої шкіри. Студенти навчаються у КНУБА та є громадянами ДР Конго. Затримані нападники, за даними видання, пояснили свій вчинок тим, що ніколи не бачили людей із таким кольором шкіри.

Видання також повідомляє, що нападників було більше, ніж двоє: «Коли сіли у таксі служби Bolt, до автомобіля підлітало п’ятеро людей із криками “чорні, що ви тут робите?”».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button