Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23548 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Наприкінці квітня громада Совських ставків запустила петицію 9645 із вимогою облаштувати на 20 гектарах ставків ландштафтний парк замість будівництва ЖК. Голосування спливає за тиждень, залишилося зібрати близько 2700 голосів.

За ДПТ, розробленим компанією «Проектні системи ЛТД», Совські ставки планують забудувати десятками житлових багатоповерхівок.

Фауна Совських ставків. Фото: громада Совських ставків

Супротивники забудови вважають, що новий ЖК на 7000 мешканців і 2000 паркомісць призведе до ще більших заторів на проспекті Лобановського та Деміївській площі, підтоплення району і зсувів ґрунтів, суттєвого погіршення якості повітря і, врешті, знищення ландшафту і сотень дерев.

Зокрема, громада вимагає зняти з розгляду Київрадою новий проєкт Генплану, який передбачає забудову нижнього каскаду Совських ставків. За чинним Генпланом, ця територія є зеленою зоною загального користування. Також підписанти вимагають розірвати договір оренди землі з компанією «Господарник».

Натомість вимагають створити регіональний ландшафтний парк місцевого значення «Совські ставки», частина якого буде орнітологічним і гідрологічним заказником. Зараз на нижніх ставках можна помітити яструбів, орланів, ондатр, бобрів, норок, чапель, мартинів, фазанів тощо.

Фауна Совських ставків. Фото: громада Совських ставків

2018 року петиція з вимогою підтримати забудову, подана як «вирішення екологічної катастрофи на Совських ставках», зібрала необхідну кількість голосів менш як за місяць. Цьому, зокрема, сприяли популярні київські спільноти «Типичный Киев», «Наш Киев» та «Типичное Голосеево – Киев» тощо.

Торік Господарський суд Києва постановив розірвати договір про оренду землі нижнього каскаду Совських ставків із фірмою «Господарник». Із позовом до суду звернулася прокуратура Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button