Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Служба безпеки України повідомляє, що задокументувала масштабне розкрадання державних коштів, виділених на реконструкцію міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Керівництво компанії, яка перемогла 2017 року у тендері на будівництво багаторівневого паркінгу в аеропорту, підозрюють у фальсифікації документів щодо обсягів виконаних робіт і використанні фіктивної фірми.

Ці махінації дозволили перевести у готівку та привласнити майже 37 мільйонів гривень, заявляють у СБУ.

У помешканні одного із фігурантів правоохоронці вилучили близько 60 тисяч доларів та понад 1,5 мільйони гривень, законність походження яких не підтверджено. Кримінальні справи порушили за ч. 2 ст. 212 та ч. 5 ст. 191, тривають обшуки.

Будувати паркінг біля терміналу D почали ще у 2011 році, сподіваючись завершити до Євро-2012. Проте через неякісне виконання робіт підрядниками проєкт довелося заморозити на сім років. Так, 2015 року аеропорт «Бориспіль» розірвав договір з компанією «Будівельне управління №813» і відсудив 95 мільйонів гривень.

У червні 2017 року переможцем тендеру на будівництво паркінгу біля терміналу D стала харківська фірма «НАН». З нею уклали договір на 439 мільйонів гривень.

Наші гроші повідомляли, що 15% акцій компанії «НАН» володіє Юрій Вандін, який у 1990-х роках очолював головне управління МВС з боротьби з організованою злочинністю, згодом очолював головне управління СБУ з боротьби з корупцією, а також до 2005 року був заступником голови спецслужби.

Першу чергу чотирирівневого паркінга біля термінала D відкрили у травні 2019 року. У ньому облаштовано тисячу паркомісць і станції для заряджання електромобілів.

Фото: пресслужба СБУ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button