Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Діти-учасники IV Всеукраїнського фестивалю архітектури для дітей ARCHIKIDZ! створили 20 архітектурних проєктів. Над кожним працювала окрема команда.

Цьогоріч через пандемію коронавірусу фестиваль проходив 20 днів – з 27 червня по 23 липня.

«Наш фестиваль минулі роки тривав два дні, під час яких на одному майданчику одночасно працювали 20 команд. Цього року ми проводимо фестиваль майже місяць. Чому так? З огляду на карантин ми не можемо збирати більше ніж 10 дітей на одній локації. Тому, щоб зібрати 20 команд, ми вирішили провести захід 20 днів. Кожен день – робота з новою командою», – пояснює директорка фестивалю ARCHIKIDZ! Ольга Глініна.

Майстер-класи проходили як онлайн, так і офлайн, у великому павільйоні на ВДНГ. Цьогорічний захід було присвячено темі «Природа у місті. Жити разом». Тому серед проєктів можна побачити альтернативний комплекс ВДНГ, місто на воді, вертикальні дитячі майданчики посеред парку тощо.

Всі проєкти створені командами дітей віком від 7 до 12 років. У ролі вчителів були архітектори, урбаністи та дизайнери, зокрема: Катерина Бабушкіна, Ігор Редкін, Сольмаз Фуляди, Євген Засуцький, Володимир Висоцький, Андрій Каранда й інші. Їм допомагали волонтери – студенти Київського національного університету будівництва й архітектури.

Творча робота кожної групи транслювалась у записі на сторінках фестивалю у соціальних мережах. Таким чином могли долучитися до майстер-класів діти з різних міст України.

«З нами ці фестивальні дні на зв’язку були Дніпро, Львів, Одеса, Харків. Близько 20 тисяч людей спостерігали за фестивалем онлайн. Задля гарної картинки ми створили спеціальні декорації, завдяки яким створювалось враження телевізійного шоу», – зазначають організатори.

Усі роботи учасників було представлено на ВДНГ до 23 липня. У вересні організатори оголосять про нові онлайн-заняття для дітей. Якщо епідеміологічна ситуація у Києві дозволить проводити заходи офлайн, то деякі майстер-класи від ARCHIKIDZ! пройдуть на території центру «Артек» у Пущі-Водиці.

Фестиваль ARCHIKIDZ! проводять в Україні з 2017 року. Цьогоріч партнерами фестивалю стали Winner, Житомирський картонний комбінат, конструктори PUGL, ландшафтна компанія «Єва», ТМ «Моршинська», фарби Manders, а медіапартнерами – «Хмарочос», журнал «Вокруг света», «Українська правда. Життя», «Соцпортал», «Пространство медиа», журнал Commercial Property, журнал Pragmatika, Ua-Ua, WoMo.

Фото: пресслужба фестивалю ARCHIKIDZ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button