Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Майже у 70% викликів швидкої люди невчасно отримують медичну допомогу. Про це стало відомо на пресбрифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова, повідомляє УП Життя.

«Ті нормативи, які встановлені, складають 10 хвилин по місту та 20 хвилин за містом», — сказав Степанов.

Він зауважив, що не менше 75% машин швидкої допомоги мають доїжджати до хворого у межах 10 хвилин у місті та 20 хвилин за містом.

«Із загальної кількості випадків, а це 6,8 мільйона викликів — 4.7 мільйона з них є невчасними. Це дуже погані показники», додала заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як.

За словами Садов’як, виклики швидкої допомоги поділяють на такі категорії:

  • Критична категорія, коли швидка має приїхати протягом 10 хвилин.
  • Категорія екстрених викликів, що передбачає прибуття протягом 20 хвилин.

«Неекстрені» виклики направляють до закладу охорони здоров’я, що надає первинну медичну допомогу. Якщо такої можливості немає, то до пацієнта направляють машину швидкої допомоги, що не виконує критичні чи екстрені виклики.

Обкладинка: Eugene Chystiakov / unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button