Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Frankie Pappas

У Південно-Африканській республіці архітектурне бюро Frankie Pappas спроєктувало для подружжя екоактивістів приватний будинок посеред бушу, не зрубавши жодного дерева.

Незвично вузький і видовжений у плані будинок розташовано на території гірського біосферного заповідника Ватерберг.

Щоб ювелірно розмістити будівлю у природних проміжках між деревами, архітектори створили 3D-модель за допомогою лазерного сканування ділянки. План проєкту Big Arch враховує буквально кожну гілку.

Ширина центрального об’єму становить лише 3,3 метра. Загальна площа приміщень – 120 метрів квадратних.

«Ми спроєктували неймовірно тонку будівлю – завширшки 3300 міліметрів, – що дозволило нам потягнути будівлю поміж деревами. Усі випинання у плані будівлі зумовлені тим, де дерева дозволяли будувати. Аби жодному дереву не було завдано шкоди, ми відсканували лазером всю ділянку, а потім перевели ці дані у цифрову 3D-модель. Таким чином ми могли бачити кожне дерево та кожну гілку під час прийняття дизайнерських рішень. Ми, по суті, проєктували цю будівлю в цифровому лісі», – зазначають учасники Frankie Pappas.

Фасади та інтер’єри оздоблено грубою цеглою, яка, на думку авторів прокту, найкраще пасує до природного обвітреного піщаника навколо. Також всередині приміщень використали дерев’яні дошки.

Кухню, їдальню та санвузол розміщено у бічних відгалуженнях. На нижньому поверсі розташували бібліотеку та робочий кабінет, у підвалі – льох для вина та продуктів.

Видовжений відкритий коридор веде до цегляної тераси з вогнищем. На терасі також звели арку, до якої підвішено гойдалку.

Будинок є повністю автономним: його обладнано резервуарами для збирання й очищення дощової води, а енергію отримують із 16 квадратних метрів сонячних панелей.

Будинок також спроєктовано таким чином, аби обходитися без кондиціонерів – він провітрюється й охолоджується у природний спосіб.  

Дивіться фото: У Токіо збудували будинок-сходи для трьох поколінь

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button