Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

22 українських художники створили 80-метрове графіті на фасадах промислових будівель по вулиці Панаса Мирного, 24. Це сталося в рамках графіті-фестивалю «Алярм-Львів’20», що відбувся 25-26 липня у Львові.

Над полотном працювали митці зі Львова, Києва, Луцька, Івано-Франківська, Харкова, Сум, Рівного, Ужгорода та Кам’янського.

Промислові фасади, які розмальовували художники, розташовані у місцевості «Новий Львів» поблизу вулиці Професора Буйка. Кілька років тому Львівська міська рада внесла довколишню територію у програму ревіталізації промислових зон.

Співорганізатор графіті-фестивалю «Алярм-Львів’20» Іван Студницький відмічає, що створені в рамках фестивалю графіті нададуть радянським будівлям нової ідентичності та сприяють ревіталізації індустріального району, адже привертатимуть увагу туристів та громади міста до старих промислових будівель.

Однією з чотирьох локацій фестивалю стала територія радянського ремонтного цеху, який викупила та реконструювала ІТ-компанія Intellias. Співзасновник та CEO Intellias Віталій Седлер відмічає, що на місці, де раніше був осередок енергетичної інженерії Львова (що й дав назву новому офісу компанії — Ampère Hall) тепер буде сучасний центр ІТ-інженерії.

«Ми створили 6-поверхову офісну будівлю, обладнану під потреби сучасних ІТ компаній: з креативним дизайном, терасою на даху, озелененням території, з авто- та велопарковкою. Нам вдалось зберегти поряд з офісом сквер. Незабаром ми його облагородимо. Ми дуже раді долучитися до ревіталізації цього району, зберігаючи його унікальну ідентичність», — додає Седлер.

Усі світлини — з пресрелізу фестивалю

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button