Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Lāsma Artmane, Unsplash

Рада Євросоюзу оновила список країн, громадяни яких можуть розраховувати на поступове пом’якшення умов перетину кордонів ЄС. Україна до цього переліку не потрапила.

Із 31 липня країнам-членам рекомендовано відкрити кордони для громадян 12 держав: Австралія, Канада, Грузія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, а також Китай за умови підтвердження взаємності.

Список переглядають щодва тижні. З часу останнього оновлення перелік практично не змінився – з нього лише викреслили Алжир. Наступного разу список переглядатимуть за два тижні.

Водночас цей перелік є рекомендацією, а не юридично зобов’язуючим документом. Кожна країна ЄС може самостійно й окремо вирішувати, кого впускати на свою територію.

Зокрема, кордони для українців відкрили Албанія, Хорватія, Словенія, Чорногорія та Болгарія. Докладніше перевірити умови в’їзду до тієї чи іншої країни можна на запущеній МЗС інтерактивній карті для планування подорожей.

Крім того, до країн Євросоюзу можуть впускати окремі категорії українців, наприклад, родичів громадян ЄС, сезонних робітників, студентів тощо.

Раніше віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина повідомила Сьогодні, що ЄС не відкриє кордонів для українців принаймні до кінця літа.

Вона наголосила, що про перегляд безвізового режиму не йдеться, питання закритих кордонів – суто епідеміологічне.

За останню добу в Україні виявили 1197 нових випадків Covid-19 – це найбільша добова кількість захворілих з початку пандемії. Загалом станом на 30 червня лабораторно підтверджено 68 794 випадки нового коронавірусу, 1673 людей померли.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button