Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Walt Disney Pictures

Прем’єра фільму «Мулан» від компанії «Дісней» відбудеться на стрімінговому сервісі Disney Plus. Це вперше, коли прем’єрний показ високобюджетної кінострічки (бюджет «Мулан» становить 200 мільйонів доларів) пройде в обхід кінотеатрів, повідомляє The Guardian.

Рішення «Діснея» може сигналізувати про початок кінця традиційного відвідування кінотеатрів та невідворотні зміни в усталеній бізнес-моделі, на якій тримаються голлівудські блокбастери, вважає видання. Варто розуміти, що «Дісней» досі вів перед за касовими зборами у світі – торік компанія заробила на продажах квитків рекордні 13,2 мільярда доларів.

Рішення торкнеться Австралії, Австрії, Канади, Франції, Індії, Німеччини, США, Великої Британії та ще деяких країн, де працює діснеївський стрімінговий сервіс.

В Україні Disney Plus недоступний, тож прем’єра відбудеться традиційно, у кінотеатрах.

Прем’єра «Мулан» – римейку однойменного мультфільму – запланована на четверте вересня. Стрімінговий показ буде недешевим задоволенням: підписники Disney Plus муситимуть заплатити 30 доларів (приблизно 825 гривень) за перегляд фільму, на додачу до абонплати у розмірі 7 доларів на місяць.

Видання зазначає, що ця сума все одно менша, ніж сімейний похід у кінотеатр із придбанням попкорну та напоїв. Водночас аналітики зауважують, що американці готові платити великі суми на онлайн-перегляди, але мешканці країн Європи та інших регіонів – ні.

Рішення «Діснея» шокувало власників кінотеатрів. Кінотеатри у світі були змушені закритися на кілька місяців через пандемію коронавірусу, і розраховували на заробіток завдяки прокату фільму «Мулан».

У компанії «Дісней» зазначають, що онлайн-прем’єра блокбастеру – це свого роду експеримент, який не стане постійною практикою. Та водночас визнають, що якщо експеримент виявиться успішним, такі прем’єри можуть стати не одноразовими акціями.

Внаслідок карантину «Дісней» зазнав мільярдних збитків через закриті кінотеатри та тематичні парки. Проте стрімінговий Disney Plus здобув неочікувану кількість підписників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button