Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністр юстиції Денис Малюська поряд із Ірпінським виправним центром. Фото з Facebook-сторінки міністра

Продані на аукціонах в’язниці радше за все втратять своє цільове призначення, будуть знищені, а на їхньому місці з’явиться нова забудова. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська, пояснюючи плани уряду щодо великого розпродажу тюрем.

«Ключова цінність у цих об’єктах для інвесторів – можливість отримати великі земельні ділянки з уже підведеними інженерними мережами. Що виросте на їх місці – заводи, житлові комплекси, ТРЦ – це вже не до нас, а до майбутніх власників та органів місцевого самоврядування, які затверджують генплани, ДПТ і видають містобудівні умови та обмеження», – заявив він.

Вже зараз Prozorro-Продажі виставлять Ірпінський виправний центр (№132), розташований у Коцюбинському під Києвом. Цією ділянкою вже цікавилися девелопери. Ув’язнених перемістили до іншого виправного центру у серпні минулого року.

Малюська зазначив, що наразі в Мін’юсту накопичилося багато надлишкового майна, на утримання якого витрачають кошти. Такі об’єкти й виставлятимуть на продаж у першу чергу.

Міністр окреслив сім кроків, в які міністерство планує здійснювати розпродаж в’язниць:

  1. продаємо заморожені тюрми, які не використовуються і держава лише марнує кошти на їх охорону;
  2. оптимізуємо мережу існуючих в’язниць, вивільняємо, заморожуємо і продаємо ще до десятка поки що функціонуючих тюрем;
  3. обираємо міста, в яких слідчі ізолятори будуть виводитись із центральних частин міста у промзону або взагалі за міську смугу. Чим лояльнішою буде міська влада, тим більше шансів що відповідне місто потрапить у список перших;
  4. проєктуємо та будуємо перші нові та сучасні слідчі ізолятори на околицях;
  5. продаємо старі слідчі ізолятори у центральних частинах міст та переїжджаємо у нові;
  6. повторюємо кроки 4 та 5 поки не отримаємо повністю нову мережу сучасних СІЗО;
  7. будуємо/реконструюємо установи виконання покарань.

Міністр зазначив, що кроки 1-3 уже перебувають у процесі реалізації. Протягом наступних кількох тижнів Мін’юст презентуватиме перші лоти та надаватиме потенційним покупцям можливість їх огляду.

Нагадаємо, у травні цього року Мін’юст запустив послугу платних камер СІЗО з поліпшеними умовами. Пізніше міністерство запровадило подарункові сертифікати на користування послугами таких платних камер.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button