Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Дніпрі запрацювала найбільша в Україні ТЕС на біомасі «Аякс — Дніпро», потужністю 16 МВт. Про це повідомили на сторінці Біоенергетичної Асоціації України у Facebook.

Станція будувалась два роки, її розмістили біля заводу з виробництва соняшникової олії «Потоки» у Дніпрі. Тут є два парових котли на 35 т/год., а також паровий конденсаційний турбогенератор електропотужністю 16 МВт.

Основне «паливо» для парових котлів — лушпиння соняшника. Проте вони можуть працювати на різних видах біомаси: крім лушпиння та пелет із лушпиння соняшника можуть використовувати деревну тріску та відходи від вирощування, транспортування та переробки соняшника.

Коефіцієнт корисної дії котлів станції сягає 90%, а діапазон регулювання навантаження від 30 до 110%.

ТЕС на біопаливі такої потужності — поки єдина в Україні. В Асоціації стверджують, що за технічними та екологічними показниками вона може гідно конкурувати з міжнародними аналогами.

Фото обкладинки: з допису Біоенергетичної Асоціації України у Facebook

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button