Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23603 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Нідерландах 19-річній футболістці Еллен Фоккеме дозволили грати за чоловічий футбольний клуб «Фоарут». Це перший випадок переходу жінки у топову категорію гравців у історії футболу в країні. Про це йдеться в повідомленні на сайті Футбольного союзу Нідерландів (KNVB), сповіщає портал Повага.

У Нідерландах є практика змішаних футбольних команд віком до 19 років. Після цього хлопці переходять в категорію А, а дівчата змушені залишатися в категорії В або грати в жіночій команді.

Якщо експеримент з Фоккеме завершиться вдало, то гендерний поділ команд скасують, а дівчатам дозволять грати в категорії А, відзначають у Федерації.

«Це фантастично, що я можу продовжувати виступати за «Фоарут». Я грала з цими хлопцями з п’яти років, і було б прикро не приєднатися до них у наступному сезоні. Не знаю, як це спрацює, але я дуже рада, що беру участь в експерименті», — каже Фоккеме.

Дівчина відзначає, що товариші по команді з ентузіазмом відреагували на те, що вона залишиться з ними.

Жіночий футбол у Нідерландах офіційно визнаний KNVB з 1971 року. «Змішаний» футбол з’явився у 1986 році. Тоді можливість грати у футбол разом отримали хлопці та дівчата віком до дванадцяти років. У наступні роки змішаний футбол поширився і на змагання для старших юнацьких категорій, у 1995 році — до категорії В. З 1996 року хлопці та дівчата можуть грати у молодіжній категорії А.

Змішаний футбол став запорукою того, що дівчата з кожного містечка та села можуть приєднатися до футбольного клубу. На сьогодні це визнана норма для хлопців та дівчат разом грати у професійний футбол.

Обкладинка: фото KNVB Media

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button