Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв очікує інвестиції від арабських країн для будівництва в області готелів високого рівня. Про це він повідомив у програмі «Насправді: Крим» на телеканалі «ДОМ».

«Успішна Херсонщина – а ми зараз працюємо над тим, щоб підніматися в рейтингу регіонів, залучати інвестиції, створювати робочі місця, ремонтувати дороги, що не ремонтувались роками, або ж навіть десятиліттями», — розповів Гусєв в ефірі.

Він додав, що минулого року більше чотирьох мільйонів людей приїхали відпочивати на Херсонщину. Він відзначив, що це рекордний показник за всі роки незалежності. Гусєв також розповів що, планує розвивати інфраструктуру області.

«Ми над цим працюємо: побудувати гарні готелі, гарну транспортну інфраструктуру. Ми очікуємо інвестиції з боку арабських країн для будівництва готелів високого рівня. Ми вже більше 30 ділянок доріг побудували в цьому році. І плануємо зробити рекордну кількість кілометрів капітально відремонтованих доріг, яких ніколи ще в нашій області не було. Це все, звичайно ж, бачать люди і цінують. Тому ми очікуємо, що наступного року ті люди, які приїхали нинішнього, повернуться зі своїми друзями, близькими, рідними, і що Херсонщина стане насправді такою перлиною для відпочинку українців та іноземних туристів», — поділився намірами голова Херсонської ОДА.

Раніше, в травні цього року, в ході зустрічі директора Департаменту агропромислового розвитку Олександра Паливоди з представниками Світового банку, він повідомив, що Херсонщина має досвід у впровадженні програм, що реалізуються за рахунок міжнародної допомоги.

Однак консультант з питань зрошення та економіки сільського господарства Стівен Річард Госс зазначив, що головна задача нинішньої співпраці установ — передбачення ризиків, через значний обсяг інвестицій. Він розповів, що наразі тривають перемовини із парламентом та Урядом, щоб усунути «деякі недоліки» на законодавчому рівні, що можуть ускладнити втілення проєктів.

В регіоні знаходяться багато популярних у туристів місць для подорожей: Гєніческ, острів Джарилгач, Арабатська стрілка, Скадовськ, Залізний порт, Лазурне, заповідник Асканія Нова, пустеля Олешківські піски.

Світлина з сайту khersonline.net

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button