Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Збитки ПрАТ «НЕК “Укренерго”» за період з січень по червень 2020 року склали 18,03 млрд ​​гривень, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відповідно до звіту, оприлюдненому на сайті НЕК, чистий дохід компанії за перше півріччя зріс в 7 разів (на 21,7 млрд млн ​​грн) – до 25,3 млрд гривень. Тоді як прибуток підприємства за аналогічний період минулого року був 1,76 млрд гривень. А за даними ДП «Гарантований покупець», на 10.08.2020 заборгованість підприємства за розрахунками по «зеленому» тарифу сягає 18,85 млрд гривень, а за розрахунками за електроенергію для потреб населення – 5,98 млрд гривень. На кінець червня ці показники становили відповідно 14,4 млрд гривень та 5,1 млрд гривень.

«Укренерго» відповідає за централізовану диспетчеризацію магістральних та міждержавних ліній електропередачі, а також об`єднаної енергосистеми країни. Підприємство належить державі та підпорядковується Міністерству фінансів.

За повідомленнями Міненерго, тривають переговори з держбанками та міжнародними фінансовими інституціями про  залучення на пільгових умовах до €300 млн кредитних коштів, зокрема для покриття частини заборгованості ДП «Гарантований покупець» за «зеленим» тарифом.

Обкладинка: Burak K / pexels

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button