Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба прокуратури Києва

Прокуратура Києва звернулася до Господарського суду з позовом про скасування рішення Київради про надання в оренду ділянки на березі Дніпра, на Трухановому острові.

Ділянку орендує комерційне товариство. Прокуратура виявила там будівлі, гаражі, барбекю та інші споруди. На фото, опублікованому пресслужбою прокуратури, видно маєток та огороджену парканом територію.

На одному з сайтів з продажу нерухомості маєток продають за 13 мільйонів доларів як «VIP-резиденцію». Повідомляється, що територію площею 0,6 гектара огороджено, є власний вихід до Дніпра.

У самому будинку площею 1300 метрів квадратних – «розкішний ремонт, дорогі меблі, сходи з мармуру» та ліфт.

Фото: davinci.estate

У прокуратурі Києва наголошують, що згідно з Земельним і Водним кодексами, прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. На таких ділянках заборонено будувати бази відпочинку, дачі, гаражі, стоянки автомобілів тощо.

Якщо ж такі ділянки передаються для рекреаційних цілей, доступ громадян до води не може обмежуватися.

Фото: davinci.estate

«Однак жодні докази того, що комерційна структура здійснює рекреаційну діяльність загальнооздоровчого характеру, для масового відпочинку та без обмежень загального доступу киян до річки Дніпро, відсутні», – заявляють у прокуратурі.

Фото: пресслужба прокуратури Києва

Нагадаємо, торік Верховна Рада ухвалила закон про забезпечення безперешкодного доступу до узбережжя водойм. Він, зокрема, визначає механізм демонтажу парканів за рахунок їхніх власників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button