Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: facebook.com/gbkyiv

17 серпня о 9:00 у Києві розпочалося електронне голосування за проекти нового Громадського бюджету. Голосування триватиме до 15 вересня.

Цьогоріч на Громадський бюджет подали заявки рекордні понад 840 команд. До голосування допущено понад 1400 проєктів на суму понад 715 мільйонів гривень, повідомляє КМДА. Із них 168 – загальноміські проєкти.

Кошторис цьогорічного Громадського бюджету становить 170 мільйонів гривень. Це найбільша сума за п’ять років проведення ГБ у Києві. На реалізацію великих проєктів спрямовуєть 60% кошторису, а малих проєктів – 40%.

Проєкти розподілено за 10 категоріями: освіта, громадянське суспільство (це категорія з найбільшою кількістю проєктів – 722); молодь, спорт; ЖКГ, комунальне господарство, енергоефективність; культура, туризм; здоров’я; соціальний захист, інклюзія; дороги, транспорт; екологія; експериментальні; інформаційні технології.

Кожен киянин може проголосувати щонайбільше за п’ять проєктів. Для голосування слід зареєструватися на сайті та обрати проєкти за назвою, номером або за допомогою фільтрів.

https://www.facebook.com/gbkyiv/videos/1709392075879687/

Раніше перший заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомляв, що з 2021 року кожен киянин матиме 10 голосів на Громадському бюджеті і зможе проголосувати за один проєкт у кожній з 10 тематик.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button