Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Волонтери реабілітаційного центру для ведмедів «Біла скеля», що в Житомирській області, зняли відео першої прогулянки гімалайської ведмедиці, врятованої з приватного звіринця, повідомляє Маяк.

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Це перша прогулянка просто неба п’ятирічної Мальвіни, яка все життя прожила у тісних клітках.

Її та ще десятьох ведмедів та п’ятьох левів конфіскували з приватного зоопарку в Покровську Донецької області.

https://www.facebook.com/whiterock.savewildfund/videos/775806606526092/

Зоозахисники почали кампанію з порятунку тварин із «Парку Покровського періоду» (так називався приватний звіринець) у 2018 році. Ведмеді й леви утримувалися у тісних клітках-переносках і не мали можливості вільно пересуватися. Загалом у зоопарку було близько 500 різних видів тварин.

«Серед сотень звіринців цей був найгірший. У люті морози на вулиці замерзали леви, ведмеді мучились у клітках по два квадратних метри, птахи, мавпи, лисиці, собаки – всі були виснажені та травмовані», – зазначають у притулку «Біла скеля».

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Власник не допускав до звірів ветеринарів. Волонтери зверталися за підтримкою до європейських політиків та до французької акторки Бріджит Бардо, яка написала листа президентові Петру Порошенку.

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Зрештою евакуації тварин вдалося домогтися через суд. Тварин розмістили у реабілітаційних центрах. Власника зоопарку Ігоря Падалка торік затримали за підозрою у сексуальному насиллі щодо дітей, які перебували в нього під опікою.

У реабілітаційному центрі на Житомирщині ведмедиця Мальвіна отримує ветеринарну допомогу та спеціальний раціон, а також має можливість гуляти у вольєрі по траві та лазити по дерев’яних колодах.

Фото: facebook.com/whiterock.savewildfund

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button