Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архівне фото: пресслужба ВДНГ

З 22 серпня Виставковий центр почне проводити екскурсії історичними місцями ВДНГ, зокрема закритими павільйонами.

«Під час екскурсії ми розвіємо міфи, пов’язані з ВДНГ та відкриємо давно зачинені павільйони, які зберігають таємниці й спогади; покажемо легендарні місця, які свого часу вразили Маргарет Тетчер, надихнули Шарля де Голля та зачарували принца Філіпа», – повідомляє креативна продюсерка ВДНГ Наталія Верьовка.

Зокрема, екскурсія включатиме такі локації, як ротонда головного павільйону ВДНГ – оглядовий майданчик на висоті 50 метрів. Трохи вище розташовано 25-метровий шпиль із зіркою, на обробку якого пішло кілька кілограмів сусального золота. Відвідувачам запропонують піднятися вузькими гвинтовими сходами, звідки можна буде побачити не лише зірку, а й вид на територію Експоцентру та Голосіївський ліс.

Архівне фото: пресслужба ВДНГ

Ще одна локація – макет вугільної шахти у натуральну величину, який збудували під павільйоном №13 для демонстрації досягнень вугільної промисловості. Експозиція складається з двох тунелів довжиною близько 55 метрів з кількома виробками та забоями. В основному тунелі прокладені рейки, а раніше навіть каталася вагонетка з вугіллям.

Також на екскурсії можна буде відвідати оранжерею. Оповита диким виноградом, ззовні вона є популярним «інстаграмним місцем», проте вхід всередину закритий для доступу. У теплицях ростуть пальми, мандарини та лимонні дерева. Торік в український прокат вийшла документальна стрічка «Історія зимового саду», яка розповідає про цей павільйон.

Архівне фото: пресслужба ВДНГ

В Експоцентрі також підготували QR-коди, за допомогою яких учасники екскурсії побачити кадри з минулого та оцінити зміни, які сталися за цей час із ВДНГ. Готуючи програму, організатори використали фотографії і відео, які багато років зберігаються в архівах Експоцентру.

Архівне фото: пресслужба ВДНГ

Перші екскурсії пройдуть 22, 23 та 30 серпня. Тривалість кожної – три години. Вартість – 200 гривень. Екскурсії проводитиме Оксана Пурик, професійна екскурсоводка, яка спеціалізується на авторських прогулянках незвичайними місцями. Усі зароблені кошти витратять на відновлення та благоустрій ВДНГ.

Записатися на екскурсію можна за посиланням. Також квитки продаються у касі контактного зоопарку безпосередньо перед екскурсією.

Архівне фото: пресслужба ВДНГ

Нагадаємо, діджей Анатолій Тапольський влаштовував вечірки електронної музики у макеті шахти та в оранжереї на ВДНГ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button