Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23623 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Рятувальники гасять пожежу торф’яного поля 19 серпня. Фото: ГУ ДСНС України у Київській області

В останні дні в Києві погіршилася якість повітря. В Управлінні екології та природних ресурсів КМДА серед причин називають погодні умови та пожежі.

Так, у повітрі столиці підвищився вміст продуктів горіння: формальдегіду, діоксиду азоту та діоксиду сірки. У звіті за минулий тиждень (11-17 серпня) Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського фіксувала, зокрема, перевищення середньодобової гранично допустимої концентрації діоксиду азоту у 4-5 разів.

Забруднюючі домішки накопичуються біля поверхні землі через високий тиск атмосферного повітря з антициклонічним характером погоди та слабким вітром. Це перешкоджає перемішуванню шарів повітря.

Крім того, у Києві все частіше виникають пожежі в екосистемах. Це пов’язано з високою температурою, а також тим, що люди почали палити суху рослинність.

Зокрема, за останню добу в Києві виявили і загасили принаймні п’ять осередків горіння трави загальною площею понад п’ять гектарів, а в Київській області – 42 осередків загальною площею 45 гектарів. Крім того, горіли й торф’яники – повідомляють про три осередки площею пів гектара.

Управління екології КМДА радить увімкнути кондиціонер, зачинити вікна, не виходити з дому, а тим паче уникати доріг зі скупченням автомобілів – саме біля таких доріг фіксують перевищення норм шкідливих речовин.

У КМДА обіцяють вже восени облаштувати перші два пости муніципальної системи моніторингу повітря. Вони з’являться на вулиці Каунаській, 12 та на вулиці Декабристів, 1 на лівому березі. Загалом у Києві планують встановити 22 пункти моніторингу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button