Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нідерландська компанія GreenPee встановила в Амстердамі вісім пісуарів, засаджених коноплями, аби зменшити кількість людей, які відправляють малу нужду на вулиці, повідомляє видання DeZeen.

Рада міста встановила громадські пісуари в центрі міста одразу після локдауну – коли знову відкрилися паби і почали повертатися туристи.

Користувачам пропонують мочитися в спеціальні отвори біля саджанців GreenPee, які мають внутрішній резервуар, наповнений конопляними волокнами канабісу.

Рівень рідини в баці можна перевірити вручну або за допомогою розумного датчика, який надсилає повідомлення, коли бак майже заповнений. У такому разі його спорожнюють. Суміш сечі та конопель можна використовувати як органічні добрива для міських парків, садів на даху та міських ферм.

Міська рада Амстердама розпочала співпрацювала з GreenPee у 2018 році. Тоді встановили чотири сечовивідники.

«Незалежна оцінка показала, що після встановлення GreenPees кількість випадків “дикого сечовипускання” зменшилася на 50%, – заявив винахідник GreenPee Ричард де Фріз. – Тому Амстердам хоче розширити проєкт і розмістити більше GreenPees в центрі міста».

У компанії пояснюють, що такі пісуари допомагають заощадити тисячі літрів питної води, адже, на відміну від традиційних, не потребують води для змиву.

Компанія удосконала нові моделі, засновуючись на даних з конфіденційного зворотнього зв’язку. Спеціалісти вже розробили нову струнку модель, яку можна розмістити у вузьких провулках.

GreenPee встановив пісуари в інших містах Нідерландів – Влардингені, Бекбергені, Мелехені і Генку.

GreePee перетворює сечу в органічне добриво для рослин, гарно вписується у міський ландшафт і діє як мікроекосистеми для комах.

Усі фото: DeZeen

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button