Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ольга Омельченко

В Оріхуватські ставки, що на території Голосіївського парку, зливається гаряча вода, повідомила киянка Ольга Омельченко.

За її словами, у ставку буквально вариться риба. У ставках також живуть черепахи. Активісти спільноти «Збережемо Голосієво» заміряли температуру – вона склала 50 градусів.

https://www.facebook.com/100009346698403/videos/pcb.2711350492519814/2711351652519698/?type=3&theater

На гарячій лінії Держслужби з надзвичайних ситуацій Ользі повідомили, що це плановий злив води через зливову каналізацію.

«На домах навпроти цих бетонних жолобів з обіду висять оголошення про аварію і попередження при відсутність води. Телефоном 101 МНС мені дали інформацію, що це плановий злив води з теплотраси, і тому вони не виїжджають. МНС говорить що “вони ж заливають не в озера, а в лівнєвку”», – пише Ольга Омельченко.

Фото: Ольга Омельченко

На місце прибула поліція, також про ситуацію повідомлено голову Голосіївської РДА Сергія Садового та керівника районного КП УЗН Дениса Скворцова.

Зливи гарячої води та викиди шкідливих речовин в Оріхуватські ставки трапляються не вперше. Влітку минулого року вода у ставках стала яскраво-помаранчевою. Скиди відбуваються через зливову каналізацію.

На січневій нараді у Голосіївській РДА повідомляли, що починаючи з липня 2019 року зафіксовано 22 скиди забруднень, вони стаються щомісяця. Зокрема, безпосередньо перед нарадою викиди трапилися 2, 8 та 12 січня.

Дійшли висновку, що для встановлення винуватців необхідне «розширене дослідження проб води, яке б проводили сертифіковані лабораторії, за різними показниками (токсичність, хімічне, бактеріальне забруднення тощо)». Для цього балансоутримувач має укласти договори із відповідними лабораторіями.

У КП УЗН Голосіївського району та Управлінні екології КМДА стверджували, що риба у ставках Голосіївського парку гине через кліматичні зміни і спекотне літо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button