Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба МОЗ

Міністерство охорони здоров’я планує запровадити з першого січня 2021 року індикатори якості роботи сімейних лікарів. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.

«Окрім сплати за принципом кількості укладених договорів, треба ще обов’язково, щоб були відповідні індикатори якості роботи наших сімейних лікарів. Це охоплення імунізації, це щеплення, які вони мають контролювати, проводити тим пацієнтам, з якими вони уклали договір. Це та ж робота з ковідними хворими», – зазначив він.

За словами Степанова, вже зараз МОЗ проводить перевірки, телефонуючи на гарячі лінії або сімейним лікарям, щоб дізнатися, що ті радять пацієнтам і як дотримуються стандартів.

За невиконання обо’язків для сімейних лікарів планують запровадити понижувальний коефіцієнт.

Водночас Степанов повідомив, що починаючи з вересня і до кінця року МОЗ передбачає піднімати зарплати медикам через механізм доплат. Це стосуватиметься і лікарів, і середнього, і молодшого медичного персоналу в усіх лікарнях, районних, міських, пологових будинках. В абсолютних цифрах доплата складе 3 560 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button