Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23478 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бурштинська ТЕС. Фото: Вікіпедія

Ціна електроенергії на Ринку на добу наперед (РДН) в Об’єднаній енергосистемі України за серпень виросла на 8,5%, повідомляють Наші Гроші з посиланням на ДП «Оператор ринку».

Ціна електроенергії на ринку склала 1 298 грн/МВт*год. На Бурштинському енергоострові ціна складає 1 658 грн/МВт*год – це найвища в Європі ціна. На другому місці – Греція. Третє місце – ціна на електроенергію в Об’єднаній енергетичній системі.

Cередня ціна у Євросоюзі становила 33,5 євро за МВт*год, що на 40% менше середньої ціни в Об’єднаній енергетичній системій України і майже на 60% нижче ціни Бурштинського енергоострова.

В сусідній Румунії ціна на електроенергію на спотовому ринку була на 13% дешевшою від України, в Словаччині дешевшою на 40%, в Польщі на понад 15%. Найнижча ціна була у Норвегії (15 євро/МВт*год) та Швеції (17 євро/МВт*год).

Бурштинський енергоострів включає у себе Закарпатську область, більшу частину Івано-Франківської та Львівської областей, і є від’єднаним від Об’єднаної енергетичної системи України та синхронізований із європейською енергетичною системою. Тобто в БуОС взагалі фізично не потрапляє електроенергія з решти України. Бурштинська ТЕС, яка входить у компанію «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова, контролює 90% генеруючих потужностей Бурштинського енергоострова.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button