Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КП «Київтеплоенерго»

На єдиному діючому в Україні сміттєспалювальному заводі «Енергія» встановили експериментальну модель системи хімочистки димових газів. Вона працює вже більш як тиждень, повідомляє «Київтеплоенерго».

За допомогою введення вапняного розчину й активованого вугілля димові гази абсорбуються та нейтралізуються приблизно за дві секунди.

Система визначає найефективніший склад реагентів хімочистки перед будівництвом повноцінної системи, яке починається цього року і завершиться у 2022-му.

Після встановлення системи хімічної очистки димових газів викиди підприємства відповідатимуть європейським екологічним нормативам Директиви ЄС 2010/75EU, які в середньому в п’ять разів нижчі від українських.

«Зараз ми досліджуємо вплив різних реагентів на димові гази, щоб визначити, які з них найбільш ефективно працюють саме в умовах заводу “Енергія”. Ця формула потім буде закладена в роботу повноцінної системи хімічного очищення димових газів. Відповідно до замірів, які отримали під час роботи експериментальної установки, вдалось досягнути значного зменшення концентрації викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря», – повідомив Вячеслав Бінд, директор КП «Київтеплоенерго».

Повноцінну систему хімічного очищення димових газів на першому і другому котлоагрегатах заводу «Енергія» впровадять у 2021 році, на третьому і четвертому – у 2022 році. Цьогоріч на проєкт закладено 218 мільйонів гривень, а його загальна вартість – 874 мільйони.

У вересні на заводі «Енергія» також завершать капітальний ремонт усіх електричних фільтрів.

Завод «Енергія» переробляє 25% сміття Києва і виробляє теплоенергію для більш як 300 багатоповерхівок.

Нагадаємо, жителі Дарницького району нарікали на забруднене повітря і вимагали встановити хімічні фільтри на заводі «Енергія».

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button