Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/AndriyMalovany

З танкера «Делфі», який зазнав аварії восени минулого року біля берегів Одеси, знову вилилися нафтопродукти. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальвований.

Інспектори помітили біля напівзатонулого судна плями та сіру плівку сріблястого кольору площею 70 квадратних метрів третього вересня.

Лабораторний аналіз води показав, що вміст нафтопродуктів становить 0,29 мг/дм³, що перевищує гранично допустиму концентрацію у 5,8 раза. Нафтопродукти біля танкера збирали за допомогою сорбенту.

«Витік нафтопродуктів стався через те, що з судном продовжують проводити роботи з його підняття і стабілізації. Держекоінспекція зможе розрахувати збитки за шкоду довкіллю лише після того, як танкер Delfi остаточно приберуть з акваторії Чорного моря», – зазначив Мальований.

Танкер «Делфі» зазнав аварії 20-22 листопада 2019 року поблизу одеського пляжу «Дельфін». З того часу з напівзатонулого судна стаються витоки нафтопродуктів.

Протягом року власник танкера не міг підняти його. У липні держава отримала право організувати підйом судна, і 26 серпня його нарешті поставили на кіль. Танкер приберуть із моря після ремонту, коли його загерметизують і забезпечать достатній рівень плавучості.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button