Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 26316 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Володимир Васильєв

Підприємець Володимир Васильєв створив у селі Великі Дмитровичі під Києвом віслючу ферму Osloff, на якій виробляє молоко, повідомляє LIGA.net.

Наразі це єдина в Україні віслюча ферма. До нещодавнього часу таке господарство було при профучилищі в селі Заболотне на Вінниччині; там виготовляли молоко і сир із віслючого молока. Та торік директор Василь Романцов помер.

На фермі Osloff – 30 ослиць і один віслюк. Їх почали заводити з ініціативи Світлани, дружини Васильєва, яка прочитала про користь віслючого молока. Воно ближче до людського, ніж коров’яче, завдяки високому вмісту лактози і низькому вмісту казеїну. Воно також краще підходить для годування немовлят завдяки низькій алергенності. Молоко ослиць також використовують у косметиці, зроблений з нього крем ефективно розгладжує шкіру.

Фото: facebook.com/osloff.farm

Ослиць купували по 300-500 доларів у чабанів, підприємців та власників приватних зоопарків. Інвестиції у проєкт, за словами Васильєва, обраховуються десятками тисяч доларів. В середньому харчування та догляд за одним віслюком коштує приблизно 100 гривень на день.

Щодня 30 ослиць дають приблизно 10 літрів молока. Цього достатньо, щоб заробляти 10-15 тисяч гривень на день, стверджує підприємець. Літр молока продають за 1000 гривень.

Оскільки постійних клієнтів замало і молоко є в надлишку, Васильєв влаштовує екскурсії фермою та катання на віслюках. За це гості платять благодійні внески. Залежно від суми кожен отримує якусь кількість молока. У такий спосіб потенційних клієнтів знайомлять із продуктом.

Фото: Володимир Васильєв

Далі Васильєв планує відкрити фірмовий магазин і облаштувати сироварню. В Osloff вже навчилися виготовляти сир, але поки не продають, а лише пригощають. Також хоче збільшувати поголів’я, для чого потрібно буде більше території – як варіант розглядає оренду ділянки неподалік Києва, на лівому березі.

Читайте також: Без обману: яка різниця між органічними, фермерськими та еко-продуктами?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button