Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23422 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Володимир Васильєв

Підприємець Володимир Васильєв створив у селі Великі Дмитровичі під Києвом віслючу ферму Osloff, на якій виробляє молоко, повідомляє LIGA.net.

Наразі це єдина в Україні віслюча ферма. До нещодавнього часу таке господарство було при профучилищі в селі Заболотне на Вінниччині; там виготовляли молоко і сир із віслючого молока. Та торік директор Василь Романцов помер.

На фермі Osloff – 30 ослиць і один віслюк. Їх почали заводити з ініціативи Світлани, дружини Васильєва, яка прочитала про користь віслючого молока. Воно ближче до людського, ніж коров’яче, завдяки високому вмісту лактози і низькому вмісту казеїну. Воно також краще підходить для годування немовлят завдяки низькій алергенності. Молоко ослиць також використовують у косметиці, зроблений з нього крем ефективно розгладжує шкіру.

Фото: facebook.com/osloff.farm

Ослиць купували по 300-500 доларів у чабанів, підприємців та власників приватних зоопарків. Інвестиції у проєкт, за словами Васильєва, обраховуються десятками тисяч доларів. В середньому харчування та догляд за одним віслюком коштує приблизно 100 гривень на день.

Щодня 30 ослиць дають приблизно 10 літрів молока. Цього достатньо, щоб заробляти 10-15 тисяч гривень на день, стверджує підприємець. Літр молока продають за 1000 гривень.

Оскільки постійних клієнтів замало і молоко є в надлишку, Васильєв влаштовує екскурсії фермою та катання на віслюках. За це гості платять благодійні внески. Залежно від суми кожен отримує якусь кількість молока. У такий спосіб потенційних клієнтів знайомлять із продуктом.

Фото: Володимир Васильєв

Далі Васильєв планує відкрити фірмовий магазин і облаштувати сироварню. В Osloff вже навчилися виготовляти сир, але поки не продають, а лише пригощають. Також хоче збільшувати поголів’я, для чого потрібно буде більше території – як варіант розглядає оренду ділянки неподалік Києва, на лівому березі.

Читайте також: Без обману: яка різниця між органічними, фермерськими та еко-продуктами?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button