Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сергій Яценко. Фото: facebook.com/sergey.yatsenko.50

Київський клуб Closer недоотримав близько п’яти мільйонів гривень через коронавірусну кризу, повідомив його директор Сергій Яценко в інтерв’ю Українській правді SOS.

Весну працівники Closer провели на карантині без зарплати. Потім більшій частині довелося звільнитися. Хоча орендодавець зробив 50-відсоткову знижку на чотири місяці оренди, клуб не зміг платити й цих грошей, бо досі всі зароблені кошти відразу вкладалися в наступні фестивалі та концерти.

Довелося скасувати чотири фестивалі – Стрічка, Brave! Factory, Black Factory та Am I Jazz? – та зачинити галерею сучасного українського мистецтва, яка знаходилась на одній території із нічним клубом.

Closer адаптувався до формату денних вечірок просто неба, які розпочиналися по обіді й закінчувалися приблизно опівночі. Цього літа вдалося провести лише три нічні вечірки.

«Ми зараз подаємося на ґрант від Українського культурного фонду, там максимальна сума ґранту один мільйон, але це навіть і близько не відповідає нашим втратам», – зазначає Яценко.

Цієї осені планують запустити краудфандингову кампанію.

«Бачу, що в Берліні кільком клубам так вдалося врятуватися від закриття. Бо, якщо нам не дадуть ґрант, ми, мабуть, не протягнемо. Легше зачинитися і відкритися потім через півтора-два роки. Доведеться йти працювати в офіс, чого дуже не хотілося б», – повідомив директор Closer.

Нагадаємо, під час коронакризи у Берліні дрібні підприємці могли отримати швидкий ґрант у розмірі близько 5000 євро. Процедуру максимально спростили пропри ризики зловживання. У Берліні велика частка самозайнятих працівників, особливо у розважальній та культурній індустріях.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button