Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві станом на вересень 2020 року більше ніж половину новобудов можна зарахувати до категорії ризикових. Про це йдеться у дослідженні, проведеного компанією Monitor.Estate.

Компанія проаналізувала 435 об’єктів будівництва, що зводились з 2016 року та/або зводяться сьогодні. За даними дослідження, у Києві налічується 232 ризикових об’єкти будівництва (53,3% від загальної кількості будинків, що зводяться). Без оформлення дозвільних документів ДАБІ —113 новобудов (25,9%), ще 180 (41,3%) будують на землях без відповідного цільового призначення або без сформованої земельної ділянки. 20 об’єктів (4,5%) зводиться без необхідних ліцензій на виконання будівельних робіт.

Найбільша кількість ризикових новобудов – в Деснянському, Голосіївському і Шевченківському районах. Найменш проблемний Оболонський район.

Фото:Monitor.Estate

Загалом до процесу будівництва залучено 712 компаній, з яких 96 зареєстровані за адресами масової реєстрації (13,48%) від всіх компаній, 178 компаній мають податковий борг (25%). 389 компаній взагалі фігурують у кримінальних справах. Більшість справ стосуються використання схем фінансування будівництва та залучення фіктивних компаній, за допомогою яких забудовники занижують базу оподаткування, пояснив співзасновник сервісу Monitor.Estate Володимир Копоть.

Раніше в Україні з’явився некомерційний сайт KtoStroit.com, на якому можна подивитися всі забудовники міста, знайти статистику обіцяних і реальних дат здачі ЖК.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button