Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/diana.popova.104

На Печерську почалася реставрація 4-ї вежі Київської фортеці, повідомила директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова. Посадовиця назвала роботи масштабними і тривалими.

Тендер щодо реставрації (протиаварійних робіт) пам’ятки архітектури відбувся у червні цього року, а терміном виконання робіт вказано період з травня по кінець жовтня.

Конкурс виграла компанія «Київське міжобласне спеціальне науково-реставраційне виробниче управління» з пропозицією 10,6 мільйона гривень.

Згідно з тендерною документацією, на вежі мають розібрати і замінити покрівлю зі сталевих листів, розчистивши дах і горище від землі та рослин; укріпити фундамент; відновити у кам’яних стініх дверні та віконні отвори за старими зразками з хвойних порід дерева; посилити арки; реставрувати цегляну кладку, зокрема, розчистивши від лишайників і грибка тощо.

Внутрішній двір мають розчистити від будівельного сміття та хащів – самосійних насаджень.

Четверту, або Наводницьку вежу звели у 1833-1838 роках. Це кругла двоповерхова будівля з внутрішнім двором, яка входить до комплексу Київської фортеці на Печерську.

Дивіться фото: Як реконструювали територію навколо храму Спаса на Берестові?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button