Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Національний художній музей України (namu.kiev.ua/)

Для Лівого лева та Правого лева, які знаходяться на центральному вході до Національного художнього музею, створили сторінки у Facebook. Мета проєкту – зібрати кошти на реставрацію скульптур. Про це йдеться у повідомленні музею у соцмережі.

Музей збирає 2,08 млн гривень для скульптур левів – по 1,04 млн гривень на реставрацію однієї фігури.

Восьмого серпня музей тимчасово зачинили через руйнацію портика. Загальна сума проєкту ремонтно-реставраційних робіт музею становить 68 млн гривень. Місяць тому, 20 серпня, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на брифінгу повідомив, що Кабінет міністрів «наступного тижня має виділити кошти на реставрацію портика Національного художнього музею». Проте досі уряд рішення не прийняв.

Нещодавно на сторінці музею у Facebook з’явився допис: «Пройшов місяць, але грошей, – катастрофа! – досі немає. Кожен втрачений день зменшує наші шанси вчасно провести реставраційні роботи, адже фінансову звітність і роботи ми маємо завершити до кінця року. Тож можемо отримати кошти в грудні і відразу повернути їх до державного бюджету». З невідомих причин допис було видалено з офіційної сторінки музею.

Долучитися до збору коштів на реставрацію можна за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button