Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: проєкт школи та дитсадка під Прагою (drozdov-partners.com)

Харківське архітектурне бюро Drozdov & Partners розробило концепт школи та дитячого садка у передмісті Праги. Проєкт розміщений на сайті компанії.

Автори пояснюють, що архітектура сформована навколо трьох дворів: курдонера входу, перистиля дитячого садка та трисвітного атріуму спортзалу. Згідно проєкту, головна вісь школи, на яку нанизуються всі основні приміщення загального призначення, з’єднує вхідний та задній двір. Дитячий садок інтровертно оформлений навколо внутрішнього двору з відкритими галереями, які йдуть по трьом сторонам двору, що створює атмосферу захищеності й спільності.

Фото: проєкт школи та дитсадка під Прагою (drozdov-partners.com)

Задній двір школи має пологий рельєф. З південно-східної сторони розташовується відкритий амфітеатр, що розкривається на сцену assembly hall, котрий дублює внутрішній зал для глядачів. Завдяки цьому можливе проведення внутрішньошкільних та публічних заходів на відкритому повітрі.

Фото: проєкт школи та дитсадка під Прагою (drozdov-partners.com)

З вхідної площі можна потрапити в лобі дитсадка й школи, з яким пов’язані всі простори громадського призначення. Спортивний зал відгороджений скляними стінами від галерей та відкритого простору з рампами. Сама школа та внутрішній двір дитячого садка поєднані галереями, що створюють додаткові шляхи циркуляції повітря та евакуації людей. Архітектори зазначають, що у проєкті застосували ключовий принцип дизайну – забезпечити взаємодію внутрішнього й зовнішнього простору.

Нагадаємо, влітку на вулиці Сагайдачного на Подолі відкрили вуличну частину Saga City Space. Цю будівлю також проєктувало архітектурне бюро Drozdov & Partners.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button