Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23583 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хаїм Хазін, חיים חזין

Поліція Умані відкрила кримінальне провадження проти господаря кафе, який розмістив перед входом оголошення «Хасиди не обслуговуються: COVID-19», повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.

На власника кав’ярні «Козеріг» поскаржилася Об’єднана Єврейська община України. Поліція вилучила табличку як речовий доказ.

Власник кафе пояснив свій вчинок тим, що «вони на своїй іноземній мові, звертаючись сюди за можливими покупками, некультурно себе поводять, вимагають». Тому він звернувся до перекладача і замовив табличку з написом трьома мовами – українскою, російською та на івриті.

Кримінальну справу відкрили за ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Член громади брацлавських хасидів в Умані Хаїм Хазін, який опублікував фото і відео, повідомив JewishNews, що в деяких інших магазинах, хоч і немає таких табличок, теж не пускають паломників. Він зазначив, що такого ставлення до хасидів, як зараз, не було ніколи.

Тим часом близько 700 хасидів залишаються біля пункту пропуску «Нові Яриловичі» на кордоні України та Білорусі. Вони прагнуть потрапити до Умані на могилу засновника брацлавського хасидизму Раббі Нахмана.

Фото: Хаїм Хазін, חיים חזין

Хасиди здійснюють таке паломництво щороку на свято Рош-га-Шана, яке цьогоріч святкують 18-20 вересня. Та Україна закрила в’їзд для іноземців з 28 серпня до 28 вересня через пандемію коронавірусу.

Напередодні соцмережами розійшлося відео, на якому брацлавські хасиди, які просять дозволу потрапити до Умані, співають гімн України в українських шароварах.

https://www.facebook.com/shimon.briman/videos/3557499427595787/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button