Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

Візуалізації: Folk Ukraine

Головну новорічну ялинку на Софійській площі в Києві цьогоріч оформлять у тематиці «казкового лісу», повідомили сайту Сьогодні в компанії Folk Ukraine, яка організує святкування.

В основі ялинки встановлять великий пень діаметром приблизно 10 метрів і площею 34 метри. Всередині пня влаштують фотозону й різноманітні активності.

«Потрапити в нього бажаючі зможуть через великі двері, і вийти, спустившись спеціальною драбиною. У пеньку відкриватимуться віконця, а з них – визиратимуть сови. Пень слугуватиме підставкою, і на ньому ми встановимо головну ялинку країни», – повідомив президент Folk Ukraine Ігор Добруцький.

Сама ялинка буде штучною, її прикрасять тематичними іграшками у вигляді лісових звірів, шишок, грибів і жолудів, а також ілюмінацією у вигляді свічок. На верхівці встановлять зірку. Висота всієї конструкції перевищуватиме 30 метрів. Організатори запевняють, що такої високої новорічної ялинки на Софійській площі ще не було.

Навколо на площі стоятимуть п’ять ялинок меншого розміру, вісім-десять метрів заввишки. Поряд із ними влаштують фотозони, кожна з різними лісовими персонажами – ельфами, гномами і лісовими тваринами.

Організатори зазначають, що формат святкування безпосередньо залежатиме від ситуації з коронавірусом.

«Якщо все буде добре, то всі бажаючі зможуть зайти в казковий пень і зробити там яскраві фото. Але ми врахували і найгірший варіант. Якщо масові заходи будуть заборонені в місті, то люди зможуть просто помилуватися оздобленням новорічної красуні», – повідомив президент Folk Ukraine.

Ялинку на Контрактовій площі планують прикрасити елементами Петриківського розпису.

Торік на Софійській площі новорічні декорації оформили за мотивами німецьких казок. На Контрактовійї площі прикраси робили в стилі опішнянського гончарства, у 2019 році Контрактову прикрашали у стилі картин Марії Приймаченко, у 2018-му – в стилі яворівських забавок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button