Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Best Friend Forever

Драма режисера Валентина Васяновича «Атлантида» стала претендентом на премію Американської кіноакадемії «Оскар» в категорії «Міжнародний повнометражний фільм», повідомляє Держкіно.

В цьому році в національному відборі брали три фільми: драма «Атлантида» Валентина Васяновича, лірична комедія «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча та документальна стрічка The Earth Is Blue As an Orange Ірини Цілик.

Світова прем’єра «Атлантиди» відбулася на Венеційському кінофестивалі у секції «Горизонти». Українська прем’єра стрічки відбудеться 26 вересня, в рамках міжнародної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю. В український прокат фільм вийде 5 листопада 2020 року.

Події фільму розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.

«Атлантиду» показали на понад 50-ти фестивалях, де окрім Венеційської перемоги, він отримав ще чотири Гран-прі. Стрічку придбав HBO Eastern Europe та дистриб’ютори трьох європейських країн. Фільм увійшов у довгий список Премії Європейської кіноакадемії.

93-я церемонія вручення премії «Оскар» відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button