Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Промислово-будівельна група «Ковальська» інвестує в інноваційний парк UNIT.City понад 70 мільйонів доларів. Протягом чотирьох років на території парку планують збудувати кластер, в який увійдуть п’ять нових кампусів. Заявлений період окупності – сім-вісім років з початку будівництва.

«UNIT.City – інноваційна екосистема, що вже вплинула на розвиток технологічного сектору та економік країни в цілому, хоча реалізована лише на 7%», – зазначив засновник UFuture Василь Хмельницький.

Запевняють, що кампуси відповідатимуть принципам стійкої архітектури. Передбачається, що споруди отримають сертифікацію Leed Silver, тобто витрачатимуть на 25% менше енергії і води під час експлуатації.

Проєктуватиме новий кластер європейське архітектурне бюро APA Wojciechowski, яке виграло в архітектурному конкурсі, та міжнародна інженерна компанія TEBIN. Архітектори APA Wojciechowski вже проєктували кампуси для UNIT.City. Серед вимог до цього проєкту команда ПБГ «Ковальська» сформувала – невисоку поверховість, енергоефективні рішення, наявність зеленого даху на одній з будівель, високий відсоток корисної площі приміщень.

Кампус В04 матиме динамічну об’ємну форму кристалу. Масивності споруді додаватимуть рельєфні архітектурні деталі на фасаді. Будівля вирізнятиметься на тлі повністю скляних кампусів.

Кампус В06 візуально буде поділений на два об’єми: семиповерхову частину, яка тримає композиційну висоту будівлі, та двоповерхову, яка висувається у напрямку сусідньої споруди та консольно нависає на основним тілом будинку.

Під час проєктування і будівництва використають BIM-технології: інформаційне моделювання будівель, створення віртуального прототипу.

«Фактично ми уже зараз маємо цифрові копії кампусів, в яких прорахована кожна деталь та визначено точний час виконання кожного етапу робіт. Такий підхід дає можливість відчутно скоротити терміни реалізації проєкту та уникнути помилок під час будівництва», – заявив заступник гендиректора ПБГ «Ковальська» Ігор Суботенко.

UNIT.City розташовано на місці колишньої промзони на вулиці Дорогожицькій. Це інфраструктура для IT-компаній і стартапів, які займаються креативним бізнесом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button