Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/shtrafua

Держава може отримати 638 мільйонів гривень, якщо Міністерство юстиції надасть можливість сплачувати прострочені штрафи ПДР у мобільному застосунку, повідомляє пресслужба сервісу Штрафи UA.

З початку 2020 року водії сплатили лише 6% від суми відкритих проваджень за простроченими штрафами за порушення правил дорожнього руху. Тобто з нарахованих 735 мільйонів гривень погашено лише 45 мільйонів.

«Наразі сплатити прострочений штраф онлайн за допомогою платіжного сервісу майже неможливо через брак інформації про суму, тип порушення та реквізити», – зазначає Штрафи UA.

Водії можуть дізнатися з мобільного застосунку лише про відкриття виконавчого провадження – без суми, типу штрафу та реквізитів. Далі мусять шукати місцеве відділення Виконавчої служби, шукати у базі свою справу, йти у банк для сплати, а потім відмічати погашення в інспектора.

За даними Штрафи UA, щомісяця приблизно 2000 користувачів сервісу стикаються з такими проблемами.

Тому пропонують оцифрувати процедуру надання даних для сплати виконавчого провадження за допомогою зовнішнього сервісу. Для цього потрібно, щоби Мін’юст надав доступ до даних про тип провадження, суму та реквізити у базі Виконавчої служби.

Восени цього року МВС стала надавати доступ до реєстру адміністративних правопорушень з ПДР, завдяки чому водії отримали можливість для моментальної сплати штрафів ПДР через платіжні сервіси у смартфоні. Після цього частка своєчасно сплачених штрафів сягнула 77% від загальної кількості винесених постанов.

Мобільним застосунком Штрафи UA користуються понад один мільйон користувачів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button