Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цезар і Клеопатра у «Притулку для диких тварин». Фото: dobrodiy.club

Благодійний фонд «Клуб добродіїв» та UAnimals збирають гроші на просторий вольєр для двох тигрів, яких торік врятували з закинутої бази на Жуковому острові в Києві.

Поліція Києва отримала повідомлення про тигрів перед Новим роком, у грудні 2019-го. Поліцейські виявили клітки з шістьма тиграми: брат і сестра Цезар та Клеопатра, молодші самиці Клава, Соня та Маня, а також дворічний самець Каток. Зоозахисники свідчили, що тварини перебували у тісних клітках по коліно у воді та власних фекаліях, були обмежені в русі, згодом у них виявили ознаки рахіту, проблеми з нирками та підшлунковою.

Тигри слугували прикрасою комплексу Tiger President Club, який належав бізнесмену Володимиру Буланькову. Зоозахисники зазначають, що спершу в Україну завезли контрабандою двох тигрів, а потім почали розмножувати на продаж.

«Відомо, що цих тигрів спеціально розмножували, зводячи брата з сестрою», – повідомляли в Київському зоопарку. У зоопарку також пояснили, що не можуть взяти тигрів із Жукова острова до себе, бо вони не щеплені і не мають документів.

Тварин зрештою розвезли у три установи: харьківський «Фельдман-Екопарк», «Притулок для диких тварин» при кінному клубі «Магнат» та зоопарк «12 місяців» у Київській області.

Цезар і Клеопатра у «Притулку для диких тварин». Фото: dobrodiy.club

Цезар і Клеопатра зараз перебувають у «Притулку для диких тварин». Вік обох – приблизно 11 років, при тому, що середній вік таких тварин – приблизно 15 років.

В UAnimals зазначають, що Клеопатра довгий час перебувала у сильному стресі, була агресивною, знайшла собі найтемніший вугол і лише гарчала звідти. Майже два місяці знадобилося працівникам притулку, аби переконати тигрицю що вона в безпеці.

Цезарю переїзд дався легше, але в нього виявилася серйозна агресія до чоловіків. Варто було чоловіку підійти до вольєру, як тигр кидався так сильно, що навіть калічив себе. Працівники притулку зазначають, що спочатку тваринам було важко навіть звикнути до нормальної їжі.

Цезар і Клеопатра у «Притулку для диких тварин». Фото: dobrodiy.club, facebook.com/UAnimals.official

Вольєр у притулку занадто тісний для двох великих тигрів, через це вони іноді конфліктують.

«Чого не вистачає для подальшої реабілітації тварин та прогресу здоров’я – так це простору. Щоб укріпити м’язи, тиграм необхідний великий вольєр, в якому вони зможуть ходити по траві, бігати, гратися та плавати», – йдеться на сторінці «Клубу добродіїв».

Наразі спільнокоштом на новий просторий вольєр зібрали майже 80 тисяч гривень із 100 тисяч запланованих.

https://www.facebook.com/evinform/videos/2057882031025071/

Нагадаємо, у серпні волонтери реабілітаційного центру для ведмедів «Біла скеля», що в Житомирській області, зняли відео першої прогулянки гімалайської ведмедиці, врятованої з приватного звіринця «Парк Покровського періоду».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button