Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Becky Phan, unsplash.com

У Франції поступово заборонятимуть використання диких тварин у подорожніх цирках, розмноження дельфінів і косаток у морських парках та вирощування норок для хутра. Про це повідомляє BBC.

Міністерка екології Барбара Помпілі анонсувала низку радикальних заходів для покращення умов життя диких тварин у неволі, пише France24. Поки невідомо скільки часу знадобиться для повної відмови від використання диких звірів у цирках, але Помпілі зазначила, що «потрібно запустити процес для того, щоб це сталося якнайшвидше».

Зоозахисна організація PETA назвала цей крок «історичною перемогою». Зокрема, три дельфінарії країни вже більше не можуть розводити або привозити нових дельфінів або китів-косаток. Також, за словами міністерки, у Франції більше не дозволять будівництво нових дельфінаріїв.

Уряд Франції розглядає можливість створення притулків для тварин, які були в неволі. Профільне міністерство обіцяє не відпускати на волю тварин, адже вони можуть бути не пристосовані до такого життя, а вирішувати долю кожної тварини індивідуально.

У міністерстві обіцяють циркам пакет підтримки обсягом вісім мільйонів євро на період, коли їм доведеться повністю змінювати свою модель роботи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button