Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проєкт герба Української Держави Георгія Нарбута, 1918 рік

30 вересня Кабінет міністрів доручив Міністерству культури провести конкурс на найкращий ескіз великого державного герба України.

Конкурс триватиме місяць: з першого жовтня до першого листопада. Автори найкращих трьох проєктів ескізів отримають премії: 100 тисяч гривень за перше місце, 50 тисяч за друге та 30 тисяч за третє. Переможець передасть авторські права на ескіз державі.

Оргкомітет, який обиратиме найкращі ескізи, очолюють міністр юстиції Денис Малюська та міністр культури Олександр Ткаченко. До обговорення обіцяють залучити громадськість.

До першого грудня Мінкульт має подати Міністерству юстиції ескіз великого герба, який внесуть до законопроєкту «Про державні символи».

Нинішній золотий тризуб на синьому щиті має статус малого герба. У Конституції тризуб визначено як головний елемент майбутнього великого герба.

На цю тему читайте також колонку співзасновника «Агентів змін» Олександра Колодька «(Не)Проводьте конкурси на дизайн».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button