Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Charles Deluvio, Unsplash

Президент США Дональд Трамп заявив, що має COVID-19. Тест на коронавірус показав позитивний результат також у його дружини Меланії. З першого жовтня 74-річний Трамп перебуває на самоізоляції.

Агенція Reuters зробила таймлайн заяв Трампа про пандемію та загрозу коронавірусу, ми переклали деякі з них.

22 січня. «У нас все абсолютно під контролем. Це лише одна людина, що прибула з Китаю, і ми все контролюємо. Все буде гаразд».

27 лютого. «(Вірус) зникне. Одного дня дивовижним чином він зникне».

10 березня. «Це було несподівано… (Пандемія) вразила світ. Та ми у повній готовності й чудово впораємося, а (вірус) зникне».

15 березня. «Дуже заразний вірус. Неймовірно. Але ми тримаємо його під надзвичайним контролем».

18 березня. «Я завжди дуже серйозно ставився до китайського вірусу…»

3 квітня. «Носіння масок має бути справою добровільною. Можете носити, але не обов’язково. Я обираю не носити, але комусь, може, захочеться, це нормально… Коли я вітаюся з президентами, прем’єр-міністрами, диктаторами, королями, королевами… не вважаю за потрібне, не ношу».

23 квітня. «Дивіться, санітайзери знищують вірус за одну хвилину. Чи можна придумати щось таке, щоб вводити ін’єкційно, типу така промивка?»

21 травня, під час візиту на завод Форда: «Я (маску) надівав не на камеру. Не хотів давати пресі задоволення це бачити».

12 липня, вперше вдягнувши маску на публіці: «Коли ти у лікарні, особливо в такій, як ця, де розмовляєш із солдатами, з людьми, які щойно з операційного стола, вважаю, потрібно носити маску.»

21 липня. «Ми закликаємо всіх носити маски, коли немає можливості дотримуватися соціальної дистанції».

29 вересня, під час президентських дебатів, дістаючи маску з кишені: «Я ношу маску, коли це потрібно… Не так, як він (кандидат у президенти від демократів Джо Байден). Щоразу, як його бачу, – він у масці. Він може стояти за 50 метрів від людей і все одно буде в гігантській масці».

Того ж 29 вересня, відповідаючи на закид, що його прихильники на мітингах не носять маски: «Поки що в нас не виникало жодних проблем. Ми на свіжому повітрі, експерти кажуть, це велика різниця… на деяких мітингах у нас було по 30-40 тисяч людей, і жодних негативних наслідків».

З початку пандемії у США померло понад 200 тисяч людей. Це найбільша кількість жертв COVID-19 у світі й одна з найбільших у перерахунку на кількість населення держави.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button