Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: кінотеатр «Кристал», 1970 (facebook.com/kievtypical)

Мешканці Борщагівки просять відновити роботу кінотеатру «Кристал» у парку «Юність» на вулиці Володимира Покотила, 6. Про це йдеться в петиції 10195, зареєстрованій на сайті Київради.

У петиції пропонується включити в План соціально-економічного розвитку Києва на 2021 рік питання відновлення кінотеатру як дитячого соціально-культурного комплексу, привести статус земельної ділянки у відповідність до статусу парку, провести аналіз громадської думки щодо номенклатури вимог та потреб для цього об’єкту, провести публічні консультації щодо реконструкції кінотеатру, на основі яких розробити план реконструкції та внести в перелік об’єктів інвестування.

Комплекс відкритого кінотеатру «Кристал» було зведено ще в 1970-х роках. Як літній кінотеатр проіснував до кінця 80-х років. Нині – це закинута територія, яка знаходиться в центрі Борщагівки.

Фото: borschagovka.info

Місцеві жителі таким чином прагнуть не допустити будівництво житлового комплексу на цій території. Автор звернення зазначає, що у 2004 році земельну ділянку передавали в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Кіметплюс», яке планувало будівництво ЖК з вбудованими приміщеннями соціального призначення, прибудованими приміщеннями кіноконцертного залу та підземним паркінгом.

Проте у 2018-му Київрада відмовила забудовнику у поновленні даного договору, а згодом надала статус парку земельній ділянці площею 1.004 га на вулиці Володимира Покотила, 6 в єдиних межах парку «Юність».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button