Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вчителі Науково-дослідницької школи «Базис». Фото: SaveBasis

На Подолі реконструюють нефункціонуючий навчальний заклад 60-х років на вулиці Кожум’яцька, 12-Б під науково-дослідницьку школу для дітей «Базис». Інвестор та засновник «Базису» Андрій Дудник повідомив, що забудовник ЖК перешкоджає будувати школу.

Будівлю на Подолі компанія придбала в 2018 році та почала власним коштом реконструкцію школи, в якій зможуть навчатися 400 дітей. Проте ініціативі створення навчального закладу почав перешкоджати забудовник Edelburg Development.

«На сусідній з будівлею земельній ділянці компанія-забудовник Edelburg Development незаконно будує багатоповерхівку «Подол Град Вінтаж». Це будівництво проводиться в історичній частині Подолу, на території заповідника «Стародавній Київ» та у безпосередній близькості від будівлі школи. Проєктом цієї забудови передбачено, що багатоповерховий житловий будинок буде розташовано в такий спосіб і на такій відстані від будівлі школи, що наша будівля перестане відповідати державним вимогам до будівель закладів освіти. Крім цього, планом забудови також передбачається будівництво багатоповерхового бізнес-центру, що остаточно оточить нашу школу кам’яним кільцем забудов», – йдеться в заяві Дудника до президента Володимира Зеленського.

Керівництво Науково-дослідницької школи повідомило, що цього літа вони виграли суд у «Подол Град Вінтаж», отримавши офіційні законні підстави для продовження реконструкції приміщення. У школі додали, що забудовник все одно перешкоджає проведенню реконструкції та прагне домогтися заборони проводити роботи. Для цього представники забудовника перейшли до агресивних методів тиску.

Так, 24 вересня до квартири Андрія Дудника «приїхали представники правоохоронних органів, випиляли вхідні двері, не дочекавшись приїзду адвоката, влаштували обшук і вручили підозру у начебто вимаганні грошей у забудовника». Також, за словами Андрія Дудника, з обшуками прийшли також до інших людей, які виступили на захист школи.

Будівництво ЖК «Поділ Град Vintage» на розі вулиці Кожум’яцької та Вознесенського узвозу, в торці Верхнього Валу, почали наприкінці 2017 – на початку 2018 року. Місцеві мешканці від самого початку активно виступали проти забудови.

Донедавна компанію Edelburg Development очолював Сергій Кучер – керівник київського ДАБІ за часів президентства Віктора Януковича, а наразі – Сергій Левцов, який у 2006-2008 роках був помічником Кучера.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button