Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: протиаварійні роботи на четвертій вежі (kyivcity.gov.ua)

Першочергові протиаварійні роботи у Наводницькій башті Національного музею «Київська фортеця» планують завершити у грудні. Про це розповів заступник генерального директора музею Андрій В’ялець.

На порятунок об’єкту виділено більше 10 мільйонів гривень. За ці кошти будуть проведені першочергові протиаварійні заходи – накриття башти, прибирання сміття, укріплення фундаментів та частково стіни.

Зараз тривають роботи з будівництва та перекладки верхньої частини зовнішньої стіни, на яку має спиратися конструкція даху. Робітники перекладають аутентичну цеглу, а там де вона зруйнована – використовують сучасні матеріали.


Музейники створили концепцію музеєфікації, яку впровадять після повного завершення реставрації. Передбачається створення музейно-мистецького комплексу, головну роль у якому відіграватиме Музей українських повстань та революцій, розміщення творчих майстерень, акустичного залу у дворі башти.


У вересні почалася реставрація 4-ї вежі Київської фортеці. Тендер щодо реставрації пам’ятки архітектури відбувся у червні цього року, а терміном виконання робіт вказано період з травня по кінець жовтня. Конкурс виграла компанія «Київське міжобласне спеціальне науково-реставраційне виробниче управління» з пропозицією 10,6 мільйона гривень.

Наводницька башта побудована у 1833-1839 роках. Споруда була розрахована на оборону, що складалася з 22 гармат, 63 рушниць, 500 осіб гарнізону. Башта є складовою частиною Київської фортеці – унікальної пам’ятки фортифікаційного мистецтва ХVІІІ-ХІХ ст.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button