Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бізнес-центр «Лук’янівський» (раніше мав назву «Топаз») на вулиці Юрія Іллєнка, 2/10 почали зводити у грудні 2005 року на замовлення компанії «Артем». Головним архітектором проєкту став Вадим Жежерін, відомий, зокрема, за будівлею готелю «Експрес», станцією метро «Площа Льва Толстого» та бізнес-центром «Київ-Донбас».

Читайте також: Найкраща архітектура 90-х: будівля бізнес-центру «Київ-Донбас» на Льва Толстого

Будівля має загальну площу 28 тисяч кв м. та складається з трьох об’ємів, висотою в чотири, сім та сімнадцять поверхів. За словами Вадима Жежеріна, таке рішення обумовлене, серед іншого, поворотом вулиці Іллєнка у цьому місці та наявною підземною спорудою.

В такому стані будівля простояла майже 10 років. Зображення: Google Maps

Відкриття комплексу запланували на 2009 рік, проте його будівництво зупинилося на етапі скління. Частина інженерних систем, наприклад, вентиляційне обладнання, також вже були встановлені. Будівництво зупинилося через брак коштів, і у такому незавершеному стані будівля простояла до 2019 року. 

Сьогодні у бізнес-центрі знову ведуться активні будівельні роботи. Орієнтовний термін здачі його в експлуатацію – кінець листопада цього року. Архітектор Жежерін продовжує авторський нагляд за будівництвом. За його словами, проєкт довелося допрацьовувати: зовні будівлю не змінювали, проте за десять років вимоги до офісів, а також інженерних мереж, змінилися.

За паспортом об’єкту, замовником будівлі залишилась державна акціонерна холдингова компанія «Артем». Проте на сайті БЦ «Лук’янівський» вказана також нова керуюча компанія ТОВ «ІБК «ФЕНІКС ГРУП». Серед їхніх попередніх проєктів – відновлення Будинку профспілок на Майдані Незалежності.

Бізнес-центр буде складатися з двох секцій – 7-поверхова секція «А» і 17-поверхова секція «Б» (вежа). Кожна з них матиме окремий вхід з рецепцією та охороною. Всі приміщення тут здаються в стані Shell&Core. Серед доступних на платформі xOffice.pro варіантів, офіси від 350 до 1000 кв м. Вартість оренди тут починається від 416 гривень за квадратний метр. 

Будівля має підземний паркінг на 80 автомобілів з місцями для зарядки електрокарів та гостьовий наземний паркінг на 40 місць. Крім того, в приміщенні розташується банк, поштове відділення та кілька ресторанів. Заклади харчування матимуть окрему вхідну групу. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button