Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Alex Bykov

Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс Будинок Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації на вулиці Антоновича, 180 («Тарілку» на Либідській) до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини. Про це повідомляє офіційний сайт міської адміністрації.

Відповідний наказ КМДА направила до Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Наступний крок – надання Мінкультом «тарілці» статусу пам’ятки і занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Як наголошують у Департаменті, це має відбутися якомога швидше. Адже будинок інституту є одним із яскравих прикладів радянського модернізму, втілений архітектором Флоріаном Юр’євим», – повідомили в КМДА.

Сьогодні експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики внесла «Тарілку» на Либідській площі до реєстру пам’яток архітектури та монументального мистецтва. Як заявив міністр культури Олександр Ткаченко, у відомстві «зробили усе можливе» для надання будівлі статусу пам’ятки.

«Передаю естафету Київській міській державній адміністрації – КМДА та Віталію Кличку: вам потрібно внести «тарілку» в список щойно виявлених пам’яток об’єктів культурної спадщини, для того щоб ми могли завершити процес внесення її до державного реєстру пам’яток місцевого значення». Таким чином, процес надання будівлі інституту статусу пам’ятки вийшов на фінішну пряму.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button